Aktualno

POTOPISNA PREDAVANJA 2018

Tudi v letu 2018 nadaljujemo z že tradicijonalnim projektom KŠOK POTOPISNA PREDAVANJA.

Potekala bodo 2x mesečno v Centru mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper), med 18. in 20. uro.

DATUMI IN DESTINACIJE:

6.2.2018: KUNGSLEDEN - treking po daljnem severu:

"Potopisno predavanje vas bo popeljalo v severno Švedsko in Norveško. V petih tednih potikanja po arktičnem krogu septembra letos sva se udeležila šamanskega zborovanja ljudstva Sami, kjer sva spoznala njihovo kulturo in glasbo. Nato sva prestopila mejo na Švedsko in prehodila 450km po treking poti . Kugsleden pod polnočnim soncem in severnim sijem. Ob stalnem spremstu severnih jelenov naju je pot vodila čez 4 nacionalne parke, premnoga jezera, neskončna močvirja in brezove gozdove."

Gorazd Kurent in Martin.

 

20.2.2018: MYANMAR

Tina Mihalič nas bo s pripovedavanji in fotografijami popeljala skozi njeno 14-dnevno backpackanje po Myanmarju. Najprej se je podala na 10-urno vožnjo z vladom iz Mandalaya, čz znameniti Goetik Viadukt, do Hsipawa, kjer se je podala na 2-dnevni treking. Svoje potovanje je nadaljevala v Baganu, nato se je podala na 3-dnevni treking iz Kaw do Inle Lake, kjer je med drugim hodila med plantažami čilija in spala v samostanu. Potovanje je zaklučila v Yagonu.

 

6.3.2018: ISLANDIJA

"Sončni zahod, ki me je prisrčno sprejel na letališču Keflavik je posredoval sporočilo, da sem se odločila za deželo, ki je prava poslastica za ljubitelje narave, za takšna bitja, kot sem jaz.

Nisem vedela, zdaj vem, Island je zloženka, sestavljena iz besede- led in dežela. Kamorkoli pogledajo oči je voda (morje, slapovi, reke, jezera, lagune, vodna para, ledeniki, kosi ledu, sneg in po vrhu vsega so bile naše spremljevalke tudi dežne kaplje. Islandiji je ime dodelil že okoli leta 870 viking – vodja Flóki Vilgerdsson. Huda zima je ob njegovem poskusu naselitve na otok poskrbela, da mu je poginila vsa živina. Islandija je bila naseljena že pred letom 874, podatki kažejo da so pred vikingi na otoku živeli živeli keltski menihi. Islandija je tudi dežela ognja, ki se izraža v najrazličnejših dekorativnih barvnih odtenkih, ki je najbolj prepoznavna skozi dvojno mavrico. Pozorno oko lahko vidi, kako se sredi črnega prostranstva (lavina polja, črne peščene plaže) začenja novo življenje – vzklik rastlin. Ponekod je za marsikaterega popotnika moteč vonj po amonijaku (fosfor), vendar gre vse to v pozabo ob pogledih na veličastne slapove.

Na potop me je Islandija s svojo divjo in neokrnjeno naravo z geološkimi fenomeni očaralia. Morda bo tudi vas na potopisnem večeru, ko se skupaj podamo tudi do hladne prha za bogove."
 

Nives Kačič

20.3.2018: TAJSKA-VIETNAM-LAOS-KAMBODŽA

"S prijatelji smo potovanje začeli v Bangkoku in leteli v vietnamski Hanoi. Iz tega velemesta smo se napotili severno v Sapo in občudovali naravo in riževa polja ter lokalna plemena in vasice. Iz Sape smo šli v Halong bay na eno izmed 7 čudes na svetu. Nekoliko južneje v Ninh Binh smo si ogledali lokacijo snemanja King Konga in za prelep razgled prehodili še 5000 stopnic na lokalni hrib. V Hue so nas ujele poplave, zato nismo tam na žalost videli nič, smo se po 3 dneh z busom odpravili v Laos, kjer smo si ogledali naravo npr. slapove, lokalno avtentično vasico ter kavna in čajna polja. Iz Laosa smo šli v Cambodio in sicer v Siam Rep, kjer smo si ogledali Anghot Wat in ostale templje ter vojni muzej. Iz Siam repa smo šli se v Phnom Phen. Tam smo si pa ogledali killing fields. Iz Cambodie smo se vrnili v Vietnam in Ho Chi Minh City, kjer smo si ogledali mesto in vojni muzej. Iz Vietnama smo leteli nazaj v Bangkok, kjer sem jaz nadaljeval sam še na sever Chang mai in nato še v Krabi."

Vid Peterka

 

3.4.2018: BALI

"Z družino smo se potepali po Baliju med templji in riževimi polji, raziskovali njihovo kulturo, se učili kuhati. Pot nas je vodila naprej na otoka Gili Air in Lombok. Potovanje smo zaključili z obiskom v živalskega vrta v Sigapurju."

Gašper Bračič

 

17.4.2018: JUKATAN (MEHIKA)

Polotok Jukatan je eden izmed privlačnejših delov Mehike. Očarale so me dolge peščene obale, pisani svet koralnih grebenov in lagodno življenje na bližnjih otokih. Čisto drug svet so ostanki Majevskih mest in življenje starodavnih naseljencev, ki so se prav na Jukatanu najdlje upirali belim kolonizatorjem. Zapuščina slednjih so barvita kolonialna mesta, atraktivna naravna dediščina pa izstopa s podzemnimi jamami z jezerci - cenote. Nekoč so bila namenjena žrtvovanju, danes pa lahko v njih brezskrbno zaplavate.


Igor Fabjan
 

 

Udežeba je BREZPLAČNA.

VABLJENI!

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner