Aktualno

PRIČENJAJO POTOPISNA PREDAVANJA!

Pričenja se nov sklop KŠOK – ovih potopisnih predavanj. V šolskem / študijskem letu 2017/2018 bomo sezono otvorili konec septembra.

1. POTOPISNO PREDAVANJE
Iran - od najvišje do najnižje točke
26. 9. 2017 ob 20.00 do 22.00
Center mladih Koper (Gregorčičeva 4, 6000 Koper)
 

Opis: Od 3200 m do -37 m nadmorske višine; od najboljšega kebaba do noči na WC školjki; od 30°C do -8°C; od bogatih do revnih; od rdeče do črne; Od 100 € do 4 milijonov IRL; od hrupa do tišine; od liberalnega do konzervativnega; od predsodkov do nepozabnega doživetja.

Toliko in veliko več so štiri dekleta doživela v dveh tednih popotovanja po Islamski republiki Iran.

Pridružite se nam ob perzijskem čaju z vonjem po vrtnicah! 

 

2.  POTOPISNO PREDAVANJE
Otok Sokotra - najnenavadnejši otok na zemlji
10. 10. 2017 ob 18.00 do 20.00
Center mladih Koper (Gregorčičeva 4, 6000 Koper)

Opis: Najnenavadnejši otok na zemlji – Sokotra (ali Otok Sreče, Otok Veselja)  leži v Indijskem oceanu. Rajski košček, ki je bil že v pradavnini ločen od Afrike je dolg 132 km in širok približno 50 km.  Kaj vse so na njem razkrili biologoli, naravoslovci, razikovalci na gorovju Hagghar in v globokin dolinah , ravnicah  je zapisano v različni  literaturi.  Zelo veliko na njem razkrije tudi avanturist.  Obiskati Sokotro ni nikoli lahko. Javnega prevoznega sredstva tam ni, težave so s telekomunikacijo, njene prebivalce, izpostavljene  težkim vremenskim in političnim razmeram  tedensko poveže manjše letalo  z zunanjim svetom.  O tem in o presušenih rečnih strugah,  stekleničastih drevesih , zmajevi krvi,  spanju na belih sipinah  in bosih otrocih, ki preden gredo v šolo poskrbijo za svoje črede ovac,  pove več na potopisnem večeru  Nives Kačič,  amaterska fotografinja, ki se je podala tja pred 4 leti.3. POTOPISNO PREDAVANJE
Čile - Bolivija - Argentina
24. 10. 18.00 - 20.00

Center mladih Koper (Gregorčičeva 4, 6000 Koper)

Opis: Razdalje v Južni Ameriki so res gromozanske, toda v slabih treh mesecih potovanja v najlepšem spominu zagotovo ostane kopanje v gejzirjih na višini 4.300 m, vožnja po največjem slanem jezeru na svetu in sicer na strehi razmajanega jeepa, vzpon na delujoči vulkan Villarrica, sprehodi po 20 km dolgi peščeni plaži, 4.000 let stara drevesa, rafting po reki Futaleufu, dežela pustolovščin – Patagonija, obisk mesteca Ushuaia na koncu sveta, nogometna tekma v Buenos Airesu, kjer 70.000 navijačev celo tekmo prepeva, in še marsikaj…

 

4. POTOPISNO PREDAVANJE
Madagaskar
7.11.  18.00 - 20.00

Opis: "Mora mora", v prevodu "počasi počasi" je življenjska filozofija 20 milijonov prebivalcev četrtega največjega otoka na svetu. In čeprav se nama je, v žeji videti čim več, vse tri tedne malo mudilo, je dih vsakodnevno zastal ob pogledu na eksotično naravo, ki se kot vodene barve preliva iz deževnega pragozda v prostrane savane, iz terasastih riževih polj v avenije baobabov, od suhih puščav do vetrovnih peščenih plaž. Dneve na kanuju smo si popestrili z iskanjem krokodilov, lemurjev in odzdravljanjem na vzklike »Vaza, vaza« (belci, belci). Ceste niso omogočale mirnega spanca, zato smo si dolge vožnje z jeepi in avtobusi krajšali z vaškimi »fadyi« (tabuji), z nočno vožnjo čez prelaze v vojaškem spremstvu, z odlično malgaško hrano in zanimivimi, včasih tudi malo norimi sopotniki. Tudi grenke priokuse pusti črna celina, a otroški nasmehi in prijazni domačini izven klasičnih turističnih poti deželo še vedno ohranjajo edinstveno in nepozabno destinacijo.


5. POTOPISNO PREDAVANJE
S kamperjem po Avstraliji
21. 11. 18.00 - 20.00


Opis: Predaval bo Gašper Bračič z družino, ki o svojem doživetju pravi takole:
V Avstraliji smo bili slabe 3 tedne. Potovali smo v 6, torej 2 družini z majhnimi otroci. Leteli smo v Melbourne in bili tam 3 dni in potem najeli kamper. S kamperjem smo prepotovali cca. 3000 km ob vzhodni obali (Sale, Lake Entrance, Sydney, Coffs Harbour, Byron Bay, Brisbane, Fraser Island). Naša najbolj severna točka je bil največji peščeni otok na svetu - Fraser Island.

 


6. POTOPISNO PREDAVANJE
Kuba
19. 12. 18.00 - 20.00

Opis: Potovanje skozi deželo, ki te s svojo zgodbo, svojim ritmom in kubansko realnostjo preseneti in očara. V času šestnajst dnevnega potovanja, sem se lahko prepričala, da je Kuba dežela odprtih ljudi, ki kljub političnim manipulacijam, ki so privedle do hude revščine, najdejo veselje v malih stvareh: v plesu, petju in seveda kozarčku dobrega ruma. 

Vabljeni, na potopisno predavanje, kjer se bomo  sprehodili skozi najzanimivejše kraje  Kube, kot so Havana, Cienfuego (rojstni kraj Benija Moreja),  Trinidad, Santiago de Cuba, Santa Clara in seveda do male ribiške vasice Cojimar, kjer je  Ernest Hemingway črpal navdih za novelo Starec in morje.

Iz galerije slik
ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner