Aktualno

Marš na(d) trg dela!

Projekt Marš na(d) trg delanudi brezplačno podporo mladim med 15 in 29 let, ki si želijo zaposlitve ter niso v delovnem razmerju. Namenjen je kariernemu opolnomočenju mladih za bolj suveren vstop na trg dela.

Vabimo vas na uvodno srečanje, ki bo potekalo v sredo 15. novembra v Centru mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper) s pričetkom ob 13.00 uri.

Na info dnevu se bomo spoznali, predstavili projekt in se pogovorili in dogovorili o nadaljnjem sodelovanju. Od 20. novembra naprej bo v Kopru potekal Karierni zaganjalnik, ki je sestavljen iz treningov, Zaposlišča in individualne podpore. V praksi to pomeni, da 2 meseca večkrat tedensko izvajamo skupinsko delo z mladimi in sicer na področju asertivnosti, karierne orientacije in aktivnega državljanstva. Znotraj vsebinskega sklopa "trening asertivnosti" lahko ozavestiš svoje močne in šibke točke, delaš na krepitvi šibkih področij ter se naučiš svoje močne točke uporabiti pri zaposlovanju. Prav tako o krepiš karierno samopodobo in se skozi izpopolnjevanje veščin poslovne komunikacije opremiš za suveren javni nastop in stik z zaposlovalcem. Skozi vsebine "karierne orientacije" spoznavaš možne poklice in oblike dela z namenom osvetlitve različnih možnosti zaposlovanja. Glede na izbrano, tebi ustrezno obliko dela, razvijaš kompetence za ustvarjanje lastne kariere ter se opremiš za učinkovito iskanje informacij o prostih delovnih mestih ter ukrepih na trgu dela. Vsebinski sklop "aktivno državljanstvo" te seznani s pravicami in dolžnostmi na področju delovne zakonodaje za zvišanje aktivnosti pri oblikovanju lastne karierne poti. Posebnost projekta je ZAPOSLIŠČE (sejem iskalcev zaposlitve). Tam lahko praktično preveriš usvojene kompetence in imaš super priložnost, da se na svojstven način predstaviš potencialnim zaposlovalcem in od njih dobiš konkretno povratno informacijo. Smoter Zaposlišča je v uravnoteženju moči med zaposlovalci ter iskalci zaposlitve. Omogoča, da se zaposlovalci "iz prve roke" seznanijo z mladimi iskalci zaposlitve ter vas celostno doživijo kot mlade, ki nosite potencial razvija.

Po Zaposlišču imaš na voljo še 4 mesece individualne podpore, ki je odvisna od tvojih trenutnih potreb in interesov.

Prijavo lahko izpolniš tukaj: [ https://goo.gl/forms/ovdC1IYNjRBuxEEF3] Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na obala.mars@gmail.com. 

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner