BOŽIČEK ZA EN DAN 2020

Koško Kšok je, ne glede na pandemično obarvani november, zelo praznično razpoložen. Zato se je tudi letos odločil pridružiti projektu Božiček za en dan in prostore na Cankarjevi 9a oklicati za ZBIRNO MESTO.

Namen projekta je obdariti otroke in starostnike iz socialno ogroženih družin in jim tako narisati nasmeh na obrazu ob božičnih praznikih. Od leta 2012 se je v sklopu projekta obdarilo 63596 otrok in 3536 starostnikov. Delajmo na tem, da se bo v tem letu število obdarjenih drastično povečalo.

Vsi, ki boste želeli obdariti otroke ali starostnike, lahko škatle prinesete na našo info točko na Cankarjevi 9a v času uradnih ur:

Ponedeljek: 14:00 – 18:00

Sreda: 12:00 – 16:00

Petek: 14:00 – 18:00

KAKO POTEKA OBDAROVANJE?

Najprej se registriraš na spletni strani Božiček za en dan, nato izbereš otroka, napolniš in okrasiš škatlo (za čevlje), škatlo odneseš na zbirno mesto in tako nekomu polepšaš božične praznike!

KAJ SODI V ŠKATLO?

Glavno navodilo: bodi kreativen!

Vsi imamo škatle za čevlje, ki se nam motajo po omarah, predsobah in kleteh. V nasprotnem primeru pa zagotovo poznamo nekoga, ki bi nam katero odstopil ali pa se ponjo odpravimo v najbližjo trgovino s čevlji (seveda vam ni treba zato kupiti novih čevljev, verjetno vam bodo kakšno odvečno dobrodušno podarili.
Zavijte škatlo in sicer tako, da bosta posebej zavita pokrov in posebej preostala škatla. Zaradi varnosti bodo vse škatle pregledane. Bodite kreativni, reciklirajte star papir, okrasite škatle s slikicami, risbami, kolažem, nalepkami….dajte si duška S tem boste ustvarili unikatno škatlo, ki lahko še leta in leta služi kot nekakšna skrinja tistih majhnih zakladov od katerih se mnogi od nas kar ne moremo ločiti. Dajte škatli svoj pečat in tako podarite izbranemu otroku tudi del sebe.
Prosim imejte v mislih, da naj bodo darila oz. predmeti novi ali v odličnem stanju in predvsem letom primerni.
Vsaka škatla naj vsebuje:
NEKAJ ZA “CARTANJE” (plišasti medvedek, punčka (odvisno od starosti nadobudneža))
NEKAJ ZA OSEBNO HIGIENO (milo, gel za tuširanje, brisačka)
ŠOLSKE POTREBŠČINE (svinčnike, barvice, radirke, pobarvanke, knjigice)
IGRAČO (odvisno od starosti, pri tistih starejših lahko igračo nadomestimo z malce več šolskimi potrebščinami…)
KOS OBLAČILA
SLADKARIJE (pa ne preveč )

Kaj NE sodi v škatlo?

Iz očitnih razlogov prosimo, da vaša škatla ne vsebuje domačih prehrambenih proizvodov (keksi, potice…), pokvarljive hrane, kakršnih koli zdravil, vitaminov, prehrambenih dodatkov oz. dopolnil, vojnih igrač (plastične pištole, puške, nože), občutljivih predmetov (steklo, ogledala), ostrih in kakorkoli drugače nevarnih predmetov, elektronike (mobilni telefoni, tablice) in za konec….nič, kar bi utegnilo imeti kakršno koli rasno ali politično konotacijo!
Ne zavijajte posameznih predmetov
označite škatlo: natisnite etiketi, kateri ste prejeli po elektronski pošti ob potrditvi otroka in izpolnjeni nalepite na zunanjo in notranjo stran pokrova, zaprite škatlo in okoli nje napeljite elastiko. Ne “zapečatite” škatel, saj bodo te pregledane preden bodo razposlane njihovim majhnim končnim lastnikom
Darila zbiramo do 1.12. 2020
Več informacij na: http://new.bozicekzaendan.si/