Filmsko Rajanje / Giro Giro Film

Filmsko rajanje bo otroke in mlade odpeljalo v čudoviti svet filma: družili se bomo ob projekcijah, delavnicah in drugih s filmom obarvanih dogodkih in spoznavali, kaj vse je film, kakšna je njegova zgodovina, kako filmi nastajajo, kako filmi navdihujejo domišljijo in kaj vse nam ponujajo v razmislek.

Gledali bomo filmske programe za malčke, otroke, mladostnike in družine: kratke animirane filme, celovečerne filme, se ozrli v zgodovino filma s Charlijem Chaplinom in si ogledali nove upodobitve slovenskih junakov v filmu – od Martina Krpana do Kralja Matjaža in Petra Klepca v rap izvedbi.

Skrbno smo pripravili programa za malčke Lisička in druge zgodbe in Slon kolesari po svetu ter ju pospremili z ustvarjalnimi delavnicami.

Starejši otroci se bodo na ustvarjalnih delavnicah spoznali s svetom animiranega filma, kjer jim bodo režiserji predstavili zakulisje ustvarjanja.

Z Raffaello Traniello, filmsko pedagoginjo in direktorico filmskega festivala za otroke Corti a parte, bomo na tridnevni intenzivni delavnici posneli kratek film v stop-motion tehniki in prikazali dela mladih ustvarjalcev iz Primorske regije in Italije. V sodelovanju s programom Filmska osnovna šola smo za pedagoge pripravili usposabljanje “Načela in dobre prakse filmske vzgoje”.

Filmsko rajanje se bo zgodilo v mestnem jedru Kopra:

• Center mladih Koper
• Vrt Skupnosti Italijanov “Santorio Santorio” Koper
• Konferenčna dvorana palača Gravisi
• Hlavatyjev park
• Bar Cameral
• Mala loža (Pretorska palača), ki jo bomo spremenili v novo jesensko filmsko prizorišče pod arkadami (grele nas bodo tople odejice!).

Filmsko rajanje so nam pomagali pripraviti številni partnerji: Mestna občina KoperCenter mladih Koper, Skupnost Italijanov “Santorio Santorio” Koper, Filmska osnovna šola, Slovenska kinotekaKinodvor. Mestni Kino.Kinoatelje, Samoupravna Skupnost Italijanske Narodnosti Koper, Ustanova Silvana Furlana, Corti a parte.

Več informacij in program: http://www.isolacinema.org/sl/filmska-vzgoja/filmsko-rajanje/

Prihajajoči dogodki

maj 2019
No event found!

Prijavi se na naše e-novičke, da lahko spremljaš aktualno ponudbo in dogodke, ki pripravljamo!


Obrazec ne shranjuje podatkov na KŠOK – ov strežnik! Vaši podatki so posredovani na elektronski  naslov Kluba študentov občine Koper in vnešeni v Mailchimp (privacy policy).
Obrazec bo na naš naslov in na Mailchimp posredoval vpisano ime in elektronski naslov. Prav tako bomo shranili vašo privolitev.
V primeru, da bi se od novičk želeli odjaviti kliknite sem