Resorji > Kultura > Novosti

Muzikal Cvetje v jeseni

Cvetje v Jeseni

Avditorij Portorož

četrtek, 4. februarja, ob 19h

 

Muzikal Cvetje v jeseni je bil krstno izveden jeseni 2014 v Križankah in bo tako v zelo kratkem času -kar je za tovrstno produkcijo nevsakdanje – 4.2.2016 doživel svojo 100 PONOVITEV predstave.

AVDITROIJ PORTOROŽ bo ob tako jubilejni številki odprl vrata svojega gledališča. S tem podpira izvirno domače delo, ki je pravi dokaz za to, da tudi doma znamo ustvariti uspešnico, ki kljub pomanjkanju tradicije iz žanra glasbenega gledališča, ustreznih kadrov in kompleksne infrastrukture,se lahko ponosno kosa s svetovno priznanimi gledališči. Ekipi muzikala je to uspelo s trdo voljo, delomin neizmerno ljubeznijo do muzikalov. Dokaz, da so tudi Slovenci vzljubili izvirni slovenski muzikal ni le100. predstava, temveč ob vsaki predstavi stoječe ovacije in razprodane predstave.

Vabljeni  v četrtek, 4. februarja, ob 19h v Avditorij Portorož na ogled izvirnega slovenskega muzikala. Odlična glasba, izvrstni igralci in besedila, ki jih narekuje življenje samo, vas bodo zagotovo prevzela.

 

CENA

V dogovoru z Avditorijem Portorož so za študente in dijake oblikovali posebno LAST-MINUTE ponudbo: ob nakupu vstopnic za 17. in 18. vrsto za študente in dijake ponujajo 50% popusta na osnovno ceno vstopnice.

 

Nakup je mogoč preko blagajne Avditorija na naslednjih kontaktih:

05 676 67 77 // info@avditorij.si

http://avditorij.kupikarto.si/

 

Več o muzikalu, zasedbi in ustvarjalcih

Vsebinsko in finančno zahtevnega gledališko-glasbenega žanra se je ekipa muzikala Cvetje v jeseni lotili nadvse ambiciozno, na samem začetku tudi ne vedoč, da bodo postavili nova merila za muzikal - pri nas sicer spregledan žanr. Izvršni producent Gorazd Slak je z ekipo in pomočjo producentke Miše Stanko na oder postavil eno najlepših ljubezenskih zgodb, ki jih premore slovenska literarna zgodovina, Cvetje v jeseni. Zgodbo o ljubezni med premožnim meščanom v zrelih letih in komaj polnoletnim podeželskim dekletom.

Skladatelj Matjaž Vlašič je samo za to priložnost ustvaril 22 izvirnih skladb, ki so jih pevci in igralci na odru Ljubljanskih Križank, kjer je muzikal pod režisersko taktirko Vojka Anzeljca doživel krstno uprizoritev 17.9.2014, izvedli ob spremljavi orkestra pod taktirko Simona Dvoršaka in banda Tomija Puriča v živo. Orkestracije so delo Anžeta Rozmana. Ansambel, ki ga je pevsko vodila Željka Predojević, je zgodbo na odru podprl tudi s koreografijami Mihe Krušiča, ki so se spogledovale z dediščino slovenske ljudske ustvarjalnosti, v prostor in čas pa so zgodbo umestile še domiselni scenski elementi Grete Godnič, scenske grafike Marka Jordana in animacije Gašperja Vovka, postavitve luči Davida Andreja Francky-ja, Maria Čurkoviča, kostumografije Vesne Mirtelj in maske Nataše Castaldi. Izvirna besedila, ki spretno odsevajo tudi duha današnjega časa, so delo Janeza Usenika.

ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner