Resorji > Kultura > Novosti

KŠOK-ovi Dnevi Zdravja

Dnevi Zdravja

5.april - 27.maj 2016

ob 18:00 v Centru mladih Koper

 

Klub študentov občine Koper predstavlja Dneve Zdravja.

Namen projekta je spodbuditi mlade pri skrbi za oblikovanje, izboljšanje oziroma ohranjanje zdravih življenjskih navad in preventivno delovati na preprečevanju oblikovanja nezdravega načina življenja. S projektom želimo mladim skozi različne metode (delavnice, športne aktivnosti, treninge, predavanja) ponuditi vsebine in aktivnosti vezane na različne vidike zdravja (gibanje, prehrana, duševno zdravje, spolnost in zasvojenost). Mlade želimo na ta način opolnomočiti z znanjem in veščinami za bolj zdrav način življenja. 

Na letošnjih Dnevih Zdravja bomo izvedeli več o deloholizmu, osnovah zdravega kuhanja, zasvojenosti z zdravo prehrano, imeli bomo okroglo mizo na temo spolnosti ter čajanko, gibali se bomo pri Hip hop Re Move delavnici, jogi za začetnike ter na športnem dnevu.

V okviru projekta bo izvedenih 7 delavnic, ki se bodo, z izjemo Športnega dne, izvajale v Centru mladih Koper vsak torek ob 18:00.

Prijave zbiramo do ponedeljka pred vsako delavnico na prijava@ksok.si ali na naši info točki (Cankarjeva 9a).

 

PROGRAM
 

5. april //  Deloholizem (predavanje)

Predavanje je namenjeno ozaveščanju mladih o nevarnostih izgorelosti, ki se pojavi kot posledica pretiranega posvečanja lastnega časa za delo. Na predavanju bodo udeleženci izvedeli kaj je deloholizem, kdo so deloholiki, kaj je izgorelost, kakšne nevarnosti prinaša, zakaj si je potrebno postaviti prioritete, kaj lahko storimo, če pri sebi prepoznamo znake izgorelosti.

 

12. april // Hip Hop Re Move

Plesna zvrst Hip Hop Re Move, ki se je razvila iz fitnesa in kulture Hip Hop-a navdušuje vse, ki bi se radi zdravo razgibali in ob tem še noro zabavali. Vadba bo potekala pod okriljem Arturja Steffeta, ki je v Firenzah uspešno pridobil licenco in bo prvič v Sloveniji predstavil to zelo razgibano vadbo.

 

3. maj // Čajanka

Na čajanki bodo študenti višjih letnikov smeri kot so biopsihologija, dietetika, aplikativna kineziologija, ob sproščenem pogovoru, individualno svetovali iskalcem pomoči na različnih področjih zdravja. Namen čajanke je tudi zmanjšati anksioznost in občutek manjvrednosti pri posameznikih, ki se znajdejo v stiski in se odločijo poiskati pomoč.

 

10. maj // Osnove zdravega kuhanja

Delavnica, je namenjena ozaveščanju mladih o tem, da se zdravje začne v kuhinji. Predstavljena bodo super živila ter hitro pripravljeni, vseeno pa zdravi obroki.

 

17. maj //  Zasvojenost z zdravo prehrano in svojo telesno podobo

Predavanje je namenjeno ozaveščanju širše javnosti o novih oblikah duševnih motenj, ki spadajo pod motnje hranjenja. 

 

24. maj // Joga za začetnike

Delavnica je namenjena prikazu osnovnih tehnik joge za začetnike.

 

27. maj // Športni dan (kolesarjenje od Kopra do Portoroža)

V slogu: “zdrav duh v zdravem telesu” se bodo udeleženci skupaj z vodjo športnega dne odpravili na kolesarjenje po kolesarski poti od Kopra do Portoroža. Pred začetkom poti bodo udeležencem podana uporabna znanja o pravilnih tehnikah dihanja med kolesarjenjem ter kako kardio trening pripomore k pozitivnemu psihofizičnemu stanju človeka. Na koncu poti bo vsak izmed udeležencev podal refleksijo o svojem doživljanju poti.

 

PRIJAVA

Prijave  zbiramo do ponedeljka pred vsako delavnico na prijava@ksok.si ali na naši info točki (Cankarjeva 9a).

 

Vabljeni, da se nam pridružite!


Projekt so omogočili Za zdravje mladih, Norway Grants ter Služba vlade republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Iz galerije slik
ponedeljek - sreda: 10:00 - 14:00
četrtek - petek: 13:00 - 17:00
sobota: 15:00 - 19:00

NEDELJE in PRAZNIKI ZAPRTO

POLETNI URNIK (1.julij - 31.avgust)
torek in četrtek: 16.00 - 20.00

+ VEČ INFO
INFO TOČKA:
tel 05 66 34 220
gsm 040 566 152
email
info@ksok.si

facebook facebook.com/klubstudentovobcinekoper
youtube youtube.com/ksokvideo


+ VSI KONTAKTI

KOLEDAR dogodkov

E-mail:

FOTO utrinki

  • aktivist
banner