S*anje študentov 

V spomin na mednarodni dan študentov in v želji izpostaviti aktualno stanje študentske populacije danes Študentska organizacija Slovenije – ŠOS vabi na dogodek S*ANJE ŠTUDENTOV, ki bo 20. novembra 2018 ob 15.00 v Rožni dolini.

Dogodek bo povezoval Rasto Pahor, na odru pa se mu bodo kot sogovorci na okrogli mizi S*anje študentov nekoč in danes pridružili:

• g. Pavel Gantar, nekdanji predsednik Državnega zbora ter novinar Tribune in Radia Študent iz leta 1968,
• Jaka Trilar, predsednik ŠOS in
• Sanja Mikac, predsednica Študentskega sveta stanovalcev.

Popoldne bosta popestrili glasbeni skupini Blue Town’s Radio in Apory Museum.

—–

Novembra študentje praznujemo naš mednarodni dan in se spominjamo dogodkov iz leta 1939 v Pragi, 1973 v Atenah, 1989 na Češkoslovaškem ter mnogih drugih študentskih prizadevanj za demokratično izobraževanje in demokratično družbo.

Leto 2018 pa predstavlja tudi 50. obletnico slovenskih študentskih demonstracij v študentskem naselju Rožna dolina, ob čemer so takratni študentje vzpostavili dokument stališč o aktualnih družbenih vprašanjih Študentske zahteve 1968: https://bit.ly/2PN4Hzg.

Na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) smo primerjali stališča študentov iz leta 1968 in ugotovili, da je stanje danes zelo podobno – le posodobljeno.

Namen projekta je organizirati obeležitveni shod dveh pomembnih dogodkov: mednarodni dan študentov in 50. obletnico slovenskih študentskih demonstracij.

Organizatorji: Študentska organizacija Slovenija, Študentska organizacija univerze v Ljubljani, Študentska organizacija univerze v Mariboru, Študentska organizacija univerze na Primorskem, Zveza študentskih klubov Slovenije in študentski klubi, Radio Študent in Študentski svet stanovalcev.

http://www.studentska-org.si/sanje-studentov/

Prihajajoči dogodki

Trenutno nimamo dogodkov 🙁

Prijavi se na naše e-novičke, da lahko spremljaš aktualno ponudbo in dogodke, ki pripravljamo!


Obrazec ne shranjuje podatkov na KŠOK – ov strežnik! Vaši podatki so posredovani na elektronski  naslov Kluba študentov občine Koper in vnešeni v Mailchimp (privacy policy).
Obrazec bo na naš naslov in na Mailchimp posredoval vpisano ime in elektronski naslov. Prav tako bomo shranili vašo privolitev.
V primeru, da bi se od novičk želeli odjaviti kliknite sem