Santa Paws 

 

Z dobrodelno akcijo Božiček za en dan, s katero smo praznike polepšali pomoči potrebnim otrokom in starostnikom, smo koprčani pokazali, da nismo samo trmasti, ampak tudi dobrosrčni. Vendar otroci in starostniki niso edini, ki potrebujejo našo pomoč.
V adventnem času, predvsem zaradi nizkih temperatur in objestnežev, ki neizmerno uživanju v glasnem pokanju petard in drugih pirotehničnih sredstev, trpijo tudi živali.
Na KŠOK-u smo se odločili, da bomo letos organizirali še dobrodelno akcijo za obalno društvo Mačja preja, ki smo jo hudomušno poimenovali Santa Paws.

Mačja Preja je društvo za pomoč obalnim mačkam in drugim živalim. Ukvarjajo se pretežno z reševanjem in oskrbo zapuščenih mačk. Društvo sestavlja 7 prostovoljk (!!!), ki vsak dan skrbijo za vse rešene živali. Punce ne prejemajo nobenih občinskih ali državnih sredstev, zato so živali odvisne predvsem od njihovih osebnih bančnih računov. Plemenite punce vsakodnevno kupujejo hrano, čistijo azil, živali vozijo k veterinarju, … Skratka, čast in slava jim.

V oskrbi imajo 80 mačk (nekatere imajo posebne prehranske potrebe), nekaj koz, ovac in kokoši, za katere vestno in pridno skrbijo. Punce med drugim skrbijo tudi za sterilizacijo mačk. Nekatere mačke so žal preveč divje, prestrašene ali bolne, da bi jih kdo posvojil, zato jih imajo v trajnem skrbništvu.

Na naši info točki bomo do 31. 12. 2020 zbirali potrebščine, ki so v mačjem azilu nujno potrebne.

– mačja hrana (predvsem kvalitetna)
– transporterji
– gazice
– plenične podloge
– dietetni briketi (npr. hipoalergeni in gastro)
– kocke za podžig
– varikina
– detergent za posodo
– razna čistila

V kolikor želite društvu pomagati tudi finančno in pristaviti svoj pisker h kritju veterinarskih stroškov, lahko sredstva nakažete na:

Društvo Mačja Preja, Vanganelska c. 2, 6000 Koper

TRR: SI56 1010 0005 1987 921,

Intesa Sanpaolo bank d.d.,

SWIFT/BIC: BAKOSI2X

PayPal: info@macja-preja.si

Na zgornji sliki lahko vidite tudi nekaj njihovih mačjih varovancev, ki iščejo svoj dom, ostale si pa lahko ogledate na njihovem Facebook profilu: https://www.facebook.com/macja.preja